Geen producten in winkelwagen Shop nu
Je hebt nog geen items in je offerte aanvraag formulier Shop nu

Laat je banden direct monteren

banden-monteren-bol

Banden monteren laten met de montage service van BOL.

Bent u op zoek naar een betrouwbare plek voor autobanden kopen, en ze laten monteren? Dan bent u bij BOL Profielcentrum aan het juiste adres. Wij gaan verder dan alleen het aanbieden van autobanden; we bieden een complete ervaring gebaseerd op kwaliteit, expertise en klantgerichtheid - alles voor een optimale ervaring met autobanden kopen.
Of u nu zomerbanden of winterbanden nodig heeft, wij hebben een ruim assortiment van de beste merken en modellen voor elk type auto. En als u uw banden bij ons koopt, kunt u de banden monteren laten, met onze montage service.

Banden monteren

Balanceren en uitlijnen voor veilig rijden

Trilt uw stuur of dashboard bij hoge snelheden? Of beweegt uw stuur langzaam heen en weer bij lagere snelheden? Dan zijn uw banden mogelijk niet goed uitgebalanceerd. Bij BOL Profielcentrum balanceren wij standaard alle banden bij montage of reparatie. Banden monteren hoeft niet bij elk probleem. Vaak kunnen de problemen worden opgelost met het uitbalanceren of uitlijnen van uw auto.
Banden balanceren is het zorgen voor een gelijke verdeling van de massa rond de draaias van het wiel. Dit wordt gedaan door kleine gewichtjes aan het wiel toe te voegen of te verwijderen, zodat het wiel overal even zwaar is. Het balanceren van banden voorkomt dat het wiel gaat trillen bij hoge snelheden, wat ongemak, slijtage en brandstofverbruik kan veroorzaken. Het balanceren van banden wordt gedaan met een speciaal balanceerapparaat, dat de onbalans kan meten en corrigeren.

Uw auto uitlijnen is essentieel voor een betere wegligging en verkeersveiligheid. Let op signalen zoals het uitwijken van uw auto, zwaarder of lichter sturen, en ongelijke slijtage van uw banden. Voorkom onveilige situaties en laat uw auto uitlijnen bij BOL Profielcentrum.
Het uitlijnen van de auto is het afstellen van de stand van de wielen ten opzichte van elkaar en de weg. Dit wordt gedaan door de ophanging van de auto bij te stellen, zodat de wielen evenwijdig naast elkaar staan en loodrecht op de grond. Het uitlijnen van de auto zorgt voor een betere wegligging, verkeersveiligheid en brandstofbesparing. Het uitlijnen van de auto is nodig als de wielen uit positie zijn geraakt door bijvoorbeeld een stoeprand, een gat in de weg of een aanrijding. Het uitlijnen van de auto wordt gedaan met een speciaal uitlijnapparaat, dat de wielstanden kan meten en corrigeren.

Banden laten monteren

Montageservice van BOL Profielcentrum

Heeft u een lekke band? Stop dan direct met rijden. Bij BOL Profielcentrum kunt u bijna elke band laten repareren. Snel en vakkundig, zodat u snel weer op weg bent. Doorrijden met een lekke band kan blijvende schade veroorzaken aan uw band, velg en wiel.
Is elke lekke band te repareren? Helaas niet altijd. Bij BOL Profielcentrum kijken we niet alleen naar de buitenkant, maar ook naar de binnenkant van de band. Zo bent u verzekerd van een veilige oplossing. En mocht vervanging nodig zijn, dan bieden wij betaalbare opties inclusief banden monteren en balanceren. Het monteren van banden is het proces waarbij de banden op de velgen worden geplaatst en vastgemaakt aan de auto. Dit moet met zorg en precisie gebeuren, want als de banden niet goed gemonteerd zijn, kan dat leiden tot trillingen, geluiden, slijtage of schade aan de banden, velgen of auto. Bij het monteren van banden wordt ook standaard het balanceren en het uitlijnen gedaan. Bij BOL heeft u al een vervangende band, inclusief montage, balanceren en btw, vanaf maar €35,-.

Zomerbanden monteren of winterbanden monteren is afhankelijk van het seizoen en de weersomstandigheden. Zomerbanden zijn geschikt voor temperaturen boven de 7°C en bieden een goede grip, remvermogen en slijtvastheid op droge en natte wegen. Winterbanden zijn geschikt voor temperaturen onder de 7°C en bieden een betere grip, remvermogen en veiligheid op besneeuwde en ijzige wegen. Het monteren van zomerbanden en winterbanden wordt meestal gedaan aan het begin van de lente en de herfst, wanneer de temperatuur regelmatig verandert.

Of u nu zomerbanden of winterbanden wilt laten monteren, wij doen het snel en professioneel. Wij zorgen ervoor dat uw banden perfect passen bij uw auto en de weersomstandigheden. Zo kunt u het hele jaar door genieten van een comfortabele en veilige rit.

Laat uw banden monteren!