Geen producten in winkelwagen Shop nu
Je hebt nog geen items in je offerte aanvraag formulier Shop nu

De meest gestelde vragen.

Hier vindt u een lijst met veelgestelde vragen. Mocht u aanvullende vragen hebben, aarzel dan niet om contact met ons op te nemen.

De bandenmaat kunt u vinden op de zijkant van uw band. Op de beginpagina van onze webshop ziet u een afbeelding waar dit wordt uitgelegd. Controleer dit altijd voordat u banden gaat bestellen.

Dit is zeer afhankelijk van onder andere welke auto u rijdt, het gebruik van de auto en uw persoonlijke wensen. Voor vragen en advies zijn staan wij altijd voor u klaar, neem bij twijfel gerust contact met ons op.

Het DOT (Department of Transportation) nummer van de band geeft de productiedatum aan. Het bestaat uit 4 cijfers die de week en het jaar van productie aangeven. Staat er op uw band ‘1621’ betekend dit dat de band geproduceerd is in week 16 van 2021. Banden mogen tot 3 jaar na deze datum als nieuw worden verkocht. Indien u DOT aan vinkt in het filtermenu ziet u slechts banden die wel nieuw zijn, maar ouder dan 3 jaar.

Demo banden zijn slechts kort gebruikt, denk aan demonstratie of testdoeleinden. Het verschil met nieuw is minimaal, maar ze zijn dus wel al eerder gemonteerd geweest.

Indien uw band beschikt over het 3MPSF symbool, zijn deze geschikt voor alle landen in Europa die dit verplichten. Dit kan zowel met winterbanden als All Season banden. Twijfelt u over welke voor u het meest geschikt zijn? Neem gerust contact met ons op!

Hoewel de bandenmaat in sommige gevallen hetzelfde kan zijn, is het wel verstandig te controleren of deze geschikt zijn voor uw voertuig. Zo wordt het sterk geadviseerd banden voor een caravan of camper te vervangen na 6 jaar, en dienen banden voor een bedrijfswagen en aanhangwagen over het juiste laadvermogen te beschikken.

Een runflat band is ontworpen met verstevigde zijkanten die het gewicht van de auto helpen ondersteunen en die ervoor zorgen dat de band kan blijven rijden na spanningsverlies. Ze zorgen ervoor dat na het lekrijden van een band de automobilist de auto rustig naar een veilige plek en/of garage kan brengen.

Naast ons uitgebreide aanbod nieuwe banden hebben wij een zeer grote voorraad gebruikte autobanden op onze locatie in Broek op Langedijk. Dit zijn banden met goed profiel, die door ons bij binnenkomst uitvoerig worden getest. Zo rijdt u voor een lagere prijs met voldoende profiel, en kunt u weer veilig de weg op.

Indien aangegeven wordt dat de voorraad voldoende is kunnen wij deze binnen enkele werkdagen leveren. Onze voorraad ligt echter niet altijd op onze locatie in Broek op Langedijk. Heeft u op korte termijn banden nodig? Neem contact met ons op, in de meeste gevallen is er een oplossing.

Wanneer u banden bij ons besteld kunt u kiezen of u deze thuis wil laten bezorgen of bij ons op locatie. Bij ons laten bezorgen is alleen mogelijk in combinatie met montage van de banden. Wanneer u daarvoor kiest bespaart u op montagekosten. Bij het monteren zijn een nieuw ventiel en balanceren altijd inbegrepen, geen verborgen kosten. De prijs die u betaald in de webshop is voldoende.

Indien u of wij een van bovenstaande constateren is het van belang dat de auto opnieuw uitgelijnd wordt. Hierbij worden de wielen weer in de precieze stand onder de auto gezet waardoor u eerder genoemde ongemakken voorkomt. Dit is een eventuele extra handeling, die lang niet altijd nodig is. Mocht u de auto willen uitlijnen kunnen wij dit altijd voor u in orde maken, kosten hiervan kunnen ter plekke worden besproken en worden voldaan.